“A logisztika anyagok, információk, személyek, energia rendszereken belüli és közötti áramlásának tervezése, szervezése, irányítása, ellenőrzése…” Már most unalmas, ugye? A logisztika egy olyan dolog, amivel nem szívesen foglalkozik az ember. Főleg amikor annyi más izgalmasabb és azonnali profitot hozó tevékenységet is végezhetne, mint például az eladás, vagy a marketing. De mégis, ha nincsenek jól megszervezve a logisztikai folyamataid, sok pénzt és energiát elveszíthetsz már a webshopod indulásától kezdve.

Szerencsére van más megoldás: sok webshop választja manapság azt az utat, hogy kapcsolatba lép egy logisztikára specializálódott harmadik féllel, aki átveszi a logisztikai folyamatait, mint például a termékek raktározása, a megrendelések összekészítése, a számlázás, a visszáru kezelés és a termékek kiszállítása. Ha érdekel az ötlet, akkor olvasd tovább ezt a cikket arról, hogy ez a lehetőség milyen előnyöket jelenthet neked.

1. Nincsenek fix költségeid.

A logisztikai folyamatok kialakítása egy hosszabb folyamat és költségekkel is jár. Először is kell egy hely, ahol tárolod a beérkező termékeidet. Ez egy kisebb webshop esetén lehet egy szoba a lakásban, de egy nagyobb webshop esetén egy raktár bérlése az ésszerű. Kellenek emberek, akik összekészítik a megrendeléseidet és becsomagolják őket. Ezt persze te is csinálhatod az elején, de el fogsz érkezni arra a pontra, amikor már nem tudod elintézni ezeket házon belül. Olyan emberek is kellenek, akik a számlázást, a visszáru kezelést és a vásárlók támogatását intézik. Ezeket is el lehet intézni házon belül, de ha minden logisztikai folyamatot te kezelsz, hamar kicsúszhat az irányítás a kezeid közül, nem beszélve arról, hogy a profitot hozó folyamatokra, mint a sales és a marketing már nem marad időd. Ezeknek a kiküszöbölésére érdemes partnerkapcsolatba lépned egy logisztikai céggel, aki erre szakosodott: van raktára, precíz munkaereje és tapasztalata. Ezeket te kibérelheted tőlük havi szinten és csak azért kell fizetned, amit ténylegesen felhasználtál. Csak annyi termék raktározásáért, csomagolásáért, számlázásáért kell fizetned, amennyit az adott hónapban eladtál, így az eddigi fix költségeid most rugalmas költségekké alakulnak át, ami segíthet az üzleted növelésében és tervezhetőségében.

 

5 indok, amiért érdemes kiszervezned a logisztikádat

2. Kedvezményes szállítási költségek

A logisztikai cégek sok ügyfelüknek intézik a termékeik kiszállítását a vásárlókhoz, ezáltal mennyiségi kedvezményeket kapnak a csomagküldő szolgáltatóknál. Míg te x összeget fizetnél egy-egy terméked kiszállításáért, a logisztikai cégek, gyakran ennek az összegnek csak a 70-80%-át fizetik. Ezáltal te is spórolhatsz a szállítási költségeiden, ami a vásárlóidnak is pozitív dolog lehet!

3. Nem kell pénzt fektetned az innovációba

Egy sikeres üzletben, mindig figyelni kell a legújabb innovációkat és, hogy hogyan tudjuk optimalizálni a folyamatainkat. Gyorsabb logisztikával, gyorsabb kiszállítást tudunk biztosítani a vásárlóinknak ezáltal ők is elégedettebbek lesznek. Meg tudjuk előzni az olyan hibákat, mint az elveszett csomagok és a téves termék kiküldése. Mindemellett kisvállalkozóként kihívást jelenthet a logisztikai folyamatok fejlesztésébe időt és energiát fektetni. Ha egy logisztikára specializálódott cégre hagyod ezt, akkor nyugodt lehetsz, hogy ők a számodra legjobb módon oldják meg neked ezeket a problémákat nap mint nap. Például az iLogistic Kft, azon felül, hogy raktárterületet, képzett személyzetet és logisztikai tudást biztosít neked, egy professzionális készletgazdálkodási szoftvert is ad, ami segít a készleteid pontos követésében és beszerzések tervezésében.

4. Több időd lesz

Az idő pénz, szól a mondás. És mennyire igaz! Mint mindenkinek, neked is véges számú órád van, amit egy nap az üzleted növelésébe fektethetsz. Ezt az időt töltheted operációs feladatokkal is (mint a termékek becsomagolása és kiküldése), de ezek nem fogják növelni a profitodat. Vagy töltheted marketinggel és a termékpalettád tökéletesítésével, amikkel akár hónapok alatt megkétszerezheted, vagy megháromszorozhatod a bevételeidet. Egy jó közösségi média kampány, vagy egy népszerű új termék sokszor új lendületet adhat a forgalmadnak.

 

5 indok, amiért érdemes kiszervezned a logisztikádat

5. Kevesebb stressz

Egy vállalkozó életében rengeteg stresszforrás létezik, ha pedig ezek száma eggyel kevesebbre csökkenhet, akkor miért ne használnád ki? Ha egy tapasztalt cégre bízod a logisztikád szervezését, a felmerülő problémáidat gyorsabban megoldhatod és a munkafolyamataid biztosan zökkenőmentesen fognak zajlani. Nem kell azon aggódnod, hogy mikor érkeznek meg a termékeid a vásárlókhoz és, hogy mennyi időd fog elmenni a számlázásra. Ezeket mi mind megoldjuk helyetted. Az már rajtad áll, hogy a felszabadult idődet mire fordítod. Akár egy családi kirándulásra, tanulásra, az üzleted növelésére; mi mindig itt leszünk, hogy támogassunk.

Ha bővebb információt szeretnél kapni cégünkről, és, hogy hogyan tudunk már mától segíteni neked, keress minket itt.

Ha szeretnél értesülni legújabb cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a közösségi médián.

 

Facebook Instagram