< Fulfillment | Blog | Hogyan használja ki egy webáruház a TikTok adta lehetőségeket?
Tiktok

Hogyan használja ki egy webáruház a TikTok adta lehetőségeket?

A TikTok az utóbbi években a közösségi média egyik legnépszerűbb platformjává vált, amely óriási lehetőségeket kínál a webáruházak számára is. Korábbi cikkünkben már írtunk erről a témáról, de mivel egyre népszerűbb, ráadásul egyre szélesebb korosztály használja napi szinten, ezért újra felelevenítenénk, milyen előnyökkel is járhat használata.

Hogyan lehet a legjobban kihasználni ezt a dinamikus és kreatív csatornát? Ebben a cikkben bemutatjuk, milyen videókat érdemes feltölteni, milyen tartalmak lehetnek a leghatékonyabbak, és milyen hashtageket érdemes használni, hogy minél nézettebbé váljanak a videóink.

Milyen videókat érdemes egy webáruháznak felöltenie a TikTok-ra?

Termékbemutatók: Az egyik legegyszerűbb, mégis hatékony módja annak, hogy megismertessük termékeinket a közönséggel, ha rövid, látványos bemutató videókat készítünk. Mutassuk be, hogyan működik a termék, milyen előnyei vannak, és miért érdemes megvásárolni. Bemutathatjuk a termék különböző variációit, amit képek vagy videó formájában is megtehetünk.

Felhasználói vélemények és esettanulmányok: Kérjünk meg elégedett vásárlókat, hogy osszák meg tapasztalataikat a termékeinkről. Ezek az autentikus vélemények növelhetik a bizalmat a potenciális vásárlókban.

Kulisszák mögött: Az emberek szeretnek bepillantást nyerni a cégek mindennapjaiba. Készítsünk videókat a termékfejlesztésről, csomagolásról, vagy akár egy nap a cégnél típusú tartalmakról. Több ügyfelünk is keresett már meg bennünket hasonló tartalom készítése miatt. Népszerűek szoktak lenni azok a videó, amelyek bemutatják a raktári folyamatokat, hogy webáruházad rendelése hogyan kerülnek kiszolgálásra/csomagolásra.

Tippek és trükkök: Készítsünk hasznos tartalmakat, amelyek bemutatják, hogyan lehet a termékeinket a leghatékonyabban használni. Mikre nyújthat megoldást, milyen tevékenységben nyújthat segítséget vagy miért is érdemes megvásárolni. Ezek a videók nem csak informatívak, de értéket is adnak a követőinknek.

Versenyek és kihívások: A TikTok egyik nagy előnye, hogy interaktív tartalmakat lehet létrehozni. Indítsunk kihívásokat vagy versenyeket, ahol a követők is részt vehetnek, és akár nyereményeket is kaphatnak. Amennyiben a termék maga lehetőséget kínál a játékra, akkor érdemes valami olyan versenyt/ kihívást indítani, amiben szükségük lesz az adott termékre is.

Milyen elemekből álljanak a videók?

A TikTok alapvetően videóközpontú platform, így mindenképp érdemes videós tartalmakat készíteni. Ezek lehetnek akár egyszerű, mobiltelefonnal készült felvételek vagy professzionálisabb videók, a lényeg, hogy élvezhetők legyenek. Számos telefonos applikáció létezik már, melyek segítségével videó vágási ismeretek nélkül gyorsan tudunk hasznos tartalmakat készíteni. Ilyen például a Capcut, aminek a segítségével mindenféle tartalmunkból tudunk TikTok videós anyagot készíteni. Maga a program ingyenesen használható és szerkesztést követően azonnal a TikTok fiókunkhoz tudjuk adni a szerkesztett videókat.

Videós anyag a fő irány, de lehetőség van képi anyagok felhasználására is. A korábban már említett applikációk segítségével a képeink számának megfelelő sablonokat tudunk választani, melyeket hanggal és plusz szöveg megjelenítési lehetőséggel percek alatt hasznos anyagokká alakíthatók.

A TikTok egyik fő jellemzője a zenei tartalmak használata. Válasszunk népszerű, trendi zenéket, amelyek illeszkednek a videó hangulatához. Ezzel növelhetjük a videóink elérését és vonzerejét. Érdemes a felkapott hangok közül választani, hogy ezzel is arra ösztönözzük az algoritmust, hogy minél több felhasználónak jelenítse meg a videónkat.

Hashtagek használata

A hashtagek kulcsszerepet játszanak abban, hogy a tartalmaink elérjék a célközönséget. Éppen ezért nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a megfelelő # mindenképpen szerepeljen a videónk mellett. Íme néhány tipp a hatékony hashtag használathoz:

Népszerű hashtagek: Használjunk olyan népszerű hashtageket, mint #foryou, #fyp, vagy #trending, hogy növeljük az esélyét annak, hogy a videónk felkerüljön a felkapott tartalmak közé.

Specifikus hashtagek: Válasszunk olyan hashtageket, amelyek kifejezetten kapcsolódnak a termékeinkhez vagy az iparágunkhoz. Például, ha divatárut árulunk, használjuk a #fashion, #style, #outfitoftheday hashtageket.

Márkás hashtagek: Hozzunk létre saját, egyedi hashtageket a márkánk számára, és ösztönözzük a követőinket, hogy használják ezeket a saját posztjaikban is. Ezeket a hashtageket érdemes minden lehetséges tartalmunknál feltüntetni.

 

A TikTok egy hihetetlenül dinamikus és kreatív platform, amely rengeteg lehetőséget kínál a webáruházak számára. Az autentikus, vonzó videótartalmak készítése és a megfelelő hashtagek használata révén hatékonyan növelhetjük a láthatóságunkat és elérhetjük a célközönségünket mindenféle anyagi ráfordítás nélkül. Hiszen nem kell hozzá más csak egy jobb telefon, idő és egy kis kreativitás. Amennyiben ötleteket szeretnél szerezni, böngéssz a TikTok keresőjében és az általad hasznosnak vélt hashtagekre rákeresve nézegesd mások népszerű tartalmait. Használd ki a TikTok adta lehetőségeket, hiszen kisebb befektetéssel is látványos eredményeket érhetsz el.