< Fulfillment | Blog | Legjelentősebb 2022-es eredményeink és 2023-as terveink
2022-es eredményeink

Legjelentősebb 2022-es eredményeink és 2023-as terveink

2021-es évértékelő cikkünkben óriási mértékű növekedésünkről számolhattunk be nektek, amit követően büszkeséggel telve és óriási motivációval vágtunk neki a következő évnek. Tervezgettünk, célokat tűztünk ki, hogy ezt a növekedést a 2022-es évre is tartani, esetlegesen növelni tudjuk. Aztán egy nem várt fordulat következményeként hatalmas teher nehezedett mindenki vállára, ami úgy festett, hogy keresztbe is húzhat minden számítást.

A COVID-19 világjárvány után az emberek kezdtek kissé fellélegezni, úgy nézett ki, lassan minden a helyére áll…. DE közbeszólt a kirobbanó háború. Igazából, még fel sem tudtuk fogni mi történik a szomszédságunkban, máris óriási teher nehezedett a gazdaságunkra. Az infláció hatására hatalmas mértékű drágulás vette kezdetét, ami mindenki számára bizonytalan helyzetet generált. A drágulás minden területet érintett, nem várt kihívások elé állítva minden vállalkozást és háztartást egyaránt.

Rengeteg változás és nehezítő tényező állt előttünk és a 2022-re kitűzött céljaink előtt. A helyzet nem volt egyszerű, de igyekeztünk mindent megtenni, hogy az előző év növekedését a nehézségek ellenére is tartani tudjuk. Nézzük, hogyan is alakult számunkra a 2022-es év.

Üzleti terveinkben az egyik legfontosabb mutatószám nem is lehet más, mint a kiküldött csomagok száma. Ezek a számok évről évre minden hónapban magasabb értéket mutatnak. 2019-es számainkat két és félszeresére növeltük 2020-ra, majd ezt nem várt növekedéssel 2021-ben sikerült megdupláznunk. Készítettünk nektek egy diagramot, melyen láthatjátok 2019-2022-ig a csomagszámaink alakulását havi bontásban.

Csomagszámaink 2019-2022

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a számaink minden hátráltató tényező ellenére, hónapról hónapra döntötték meg az eddigi rekordjainkat. Ráadásul, elöljáróban annyit el kell áruljak nektek, hogy a 2023-as évünk kezdése még kiemelkedőbb növekedést hozott.

 

Nagy hangsúly a minőségen

Egyik fontos kitűzött célunk a minőség! Miszerint egy jó fulfillment szolgáltatónál nem férnek bele a hibák! Mindenki ismeri a mondást: Csak az nem követ el hibát, aki nem dolgozik. 2023-as évünkben ennek teljes mértékben véget szeretnénk vetni! Ennek előkészítésére néhány fontos lépést vezettünk be a tavalyi évünkben a minőségbiztosítás területén. Kollégáink közé csatlakozott a UPS volt operatív vezetője Ondrik Tamás, akinek tapasztalatát és szakértelmét minőségirányítási pozícióban kamatoztatjuk. (Cikkünk folytatásában még erre kicsit kitérünk) Tamás mellett raktári és irodai szinten is növekedést könyvelhettünk el 2022-ben, bővült a pénzügy és az IT csapata is, decemberben elértük a 80 főt.

Raktári bővülés

Cégünk növekedésével természetesen raktárunk növekedése is együtt jár. 2021-ben az eddigi területeinket egy nagyobb méretű 2200 négyzetméteres raktárral bővítettünk, mellyel nagyságrendileg 150-200 új ügyfél befogadására terveztünk. Szerencsére szolgáltatásunk sikere újabb és újabb ügyfelek érkezését eredményezi, ami miatt 2022-ben tovább kellett folytatnunk a bővülést. Az említett raktár melletti területen újabb 2200 négyzetméterrel és az emeleti szinten található raktárunk mellett további 1300 négyzetméterrel növekedtünk.

Újabb raktár
Emeleti raktár

Az emeleten található raktárunk polcozása májusban már be is fejeződött. Gyorsan kellett haladnunk, mert azóta már majdnem teltházasan üzemel. A nagyobb raktárunk polcozása sem várathatott sokat magára, hiszen december végén egy hatalmas területet igénylő ügyfelünk érkezéséig, legalább az alsó szintnek teljes mértékben el kellett készülnie.

A hatékonyság növelésére ezen a területen is bevezettük a görgőpályás csomagolási rendszert, mely itt gravitációs megoldással üzemel. Mit is jelent ez a gyakorlatban? A komissiózok által megtöltött vonalkódozott tárolók egy lejtős görgős pályán jutnak el a csomagolóasztalig, ahol a csomagoló kolléga raktárkezelőnkbe belépve lehúzza a rendeléshez rögzített tárolót, a benne lévő termékeket és az ügyfél elvárásai alapján csomagolja. Ezt követően a felszabadított tárolót a görgősor másik elemére helyezi, ami visszajut újra szedésre

Események iLogistic 2022-es évében

Raktárunk bővülése mellett számos olyan esemény történt a tavalyi évünkben, melyekre nagyon jó szívvel emlékezünk vissza. Nézzünk közülük néhányat.

  • Több stáb is megfordult a tavalyi évben raktárunkban. Televíziós adásokban, online csatornákon és influencer videókban is találkozhattatok raktárunkkal.
  • Konferenciákban gazdag évet zárhattunk. E-commerce Expo, E-kereskedelmi konferencia Visegrád és Magyar E-kereskedelem napja, ahol kiállítóként és színpadi szereplőként is láthattatok minket.
  • Csereklyei Bálint ügyvezetőnket több helyre is hívták, előadóként/szereplőként is megjelent több egyetemen és különböző podcast adásokban is.
  • Egyik talán legbüszkébb pillanatunk volt, mikor az index főoldalán jelent meg egy interjú ügyvezetőnkkel az alábbi címmel: Magyar srác, aki 27 évesen milliárdos céget irányít. (Még nem olvastad a cikket? Ide kattintva elérheted.)
  • Büszkeségeink közé tartozik még az Ország Boltja versenyen elért eredmények, ahol több ügyfelünk is első helyezést ért el kategóriájában. 
  • Mindezek mellett még egy nagyon fontos esemény is történt velünk a tavalyi évben. Eredményeként egy óriási lépés előtt állunk, hiszen folyamatban van egy nagyon szoros összebútorozás/együttműködés a hazai piacvezető kis csomag logisztikai szolgáltatóval a GLS-sel. Amint a folyamat lezárul további információkat is megosztunk veletek.

 

GLS konténer – az újabb mérföldkő

Csomagszámaink növekedését már a korábbi diagramon megnézhettétek, ezeknek köszönhetően egy újabb mérföldkövet sikerült elérnünk 2022-ben. Raktáraink 2 db, 15 raklapos GLS konténerrel bővültek. Így az autós felvételek mellett már két konténer is rendelkezésünkre áll, hogy csomagokkal tölthessük meg őket a nap folyamán. Ennek köszönhetően igény estén, még este 9 órakor is tudunk csomagokat feladni másnapi szállításra

 

Csomagpont aznapi átvétellel

Saját csomagpontos szolgáltatásunk sikere a tavalyi évben is tovább fokozódott, ami miatt alakítanunk is kellett a beszállítások idején. A kezdeti 13 óráig beérkező rendelések átvételi lehetőségét 14:30-ra módosítottuk, így még több csomag esetén lett lehetőség az aznapi átvételre. Boráros téri csomagpontunkon több mint 10.000 rendelést kezeltünk le, közel 190 millió forint utánvéttel.

2022-ben érkező nagyobb ügyfeleink, akik hozzájárultak növekedésünkhöz

Szerencsére a lista elég hosszas, nem tudunk minden ügyfelet kiemelni, de a kisebb cégektől a legnagyobbakig mindenkinek hálásak vagyunk, hogy hozzájárulnak hónapról hónapra a csomagszámain növekedéséhez.

Raktárkezelő rendszerünk – ilogistic.eu

A technika folyamatos fejlődésével 2020-as bevezetése óta, újabb és újabb igények merülnek fel rendszerünk bővítésére. A fejlesztési folyamatok 2022-ben sem álltak le. Tavalyi éveben több új funkciót élesítettünk rendszerünkben, melyek nem csak ügyfeleink kéréseinek tudtak megfelelni, de kollégáink munkáját is könnyítették. Fejlesztéseink fókuszában kollégáink szempontjából a hatékonyságnövelés állt, míg ügyfeleink tekintetében az integrációk számának növelése (OkosÜgyvitel, Tharanis, D4S) és a termékeik/rendeléseik még komplexebb nyomonkövethetősége.

Mit tartogat számunkra 2023?

Így leírva is elég mozgalmas és eredményes volt számunkra 2022, ami megfelelő motivációt adott ahhoz, hogy 2023-ra még magasabb célokat tűzzünk ki magunk elé.

Idei évben elsődlegesnek tekintjük a minőséget. Mit is jelent ez? Már a korábban említetteknek megfelelően, a tavalyi évben előkészítettük a minőségirányítás pozíció létrejöttével azt a folyamatot, aminek köszönhetően, a szolgáltatásainkban még nagyobb hangsúlyt kap a minőség. Ondrik Tamás cégünkhöz való csatlakozásával egy komplett minőségbiztosítási osztályt vezettünk be, amihez társítottunk olyan funkciókat/fejlesztéseket rendszerünkben, amik ezen folyamatok működését támogatják.

Következő fontos célunk a mérőszámaink növelése. A korábban kiemelt diagramnál említettem, hogy az idei évben újabb rekordokat döntöttünk már meg, így csomagszámaink tekintetében is merünk nagyot álmodni. 2023-as célunk elérni az 1,2 millió feladott csomagszámot.

Raktárkezelő rendszerünk sem fogja soha elérni végleges verzióját. Újabb és újabb funkciókat álmodunk meg és fejlesztünk le csapatunk segítségével. Mindemellett idei éves céljaink közé tartozik az is, hogy minden ügyfelünket integráljunk saját rendszerünkbe. Így 2023-ban újabb webshop rendszerekkel való kapcsolódás és sok-sok munka vár kollégáinkra és fejlesztő csapatunkra. 

2022-ben is bővültünk bőven területileg, de ezt a növekedést sem tervezzük megállítani az idei évben. Célunk, hogy a 15.000 négyzetméter kihasznált területet elérjük, amiből az következik, hogy újabb területtel fogunk bővülni idén.

Pénzügyi területen is változásokat tervezünk. Célunk ügyfeleink likviditási lehetőségeinek jelentős mértékű javítása, az utánvét kiutalási idők lerövidítésével.

Csomagpontunk esetében is tervezünk változásokat. Ilyen lesz a nyitvatartási idő hosszabbítása, a saját átvételi pontjaink számának növelése és talán a legfontosabb a helyszíni értékesítés lehetőségének bevezetése.

Ügyfeleink tekintetében talán az egyig legfontosabb változásunk, hogy be fogjuk vezetni a délutáni csomagolás lehetőségét. Ez annyit tesz, hogy külön díj ellenében lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek a 18:00-ig beérkező rendeléseik napon belüli kiküldésére.

Sok fontos elérendő, végrehajtandó cél, amit kitűztünk az idei évre, de részünkről mindent megteszünk, hogy ezeket a jövő évi cikkünkben már teljesítettként említhessük. Köszönjük még egyszer minden ügyfelünknek és természetesen a teljes csapatunknak, akik hozzájárultak ezekhez a sikerekhez! 2023-ban is igyekszünk még kiválóbb szolgáltatást nyújtani jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinknek, illetve az ő megrendelőik számára is. Addig is kövessétek weboldalunkat és közösségi felületeinket, ahol folyamatosan tájékoztatunk benneteket minden cégünket érintő eseményről, fejlesztéseinkről és legújabb szolgáltatásainkról.