Egy webáruház üzemeltetése megfelelő szakmai előkészítés esetében is rengeteg bizonytalansági tényezőt és kockázatot hordoz magában. Ez különösen érvényes induló webshopok esetén, ahol a legtöbb vállalkozó olyan döntéseket kénytelen meghozni, amelyek jelentősen lekötik a tőkéjét, idejét és egyéb erőforrásait. Ezek közül a logisztika (termékek tárolása, csomagolása, bejövő megrendelések kiszolgálása, készletkezelés, stb.) minden webáruház kritikus üzleti folyamatát képezi.

De mit is jelent a logisztika egy webáruház életében?

Infrastruktúra létrehozása webáruházaknak: Először is kell egy raktár. Ez lehet bérelt, de lehet saját beruházásban készülő épület is. Kellenek polcok a tároláshoz és anyagmozgató gépek a rakodáshoz. Ezek szintén lehetnek béreltek vagy saját tulajdonban lévők. Szükség van egy készletkezelő programra, mert a piros kockás füzet nem mindig működik jól.   Raktári folyamatok működtetése: Szükség van raktárosra, anyagmozgatóra, raktári adminisztrátorra. (Eleinte persze lehet ezeket a munkákat szétosztani vagy egyedül megoldani, de addig a vevővel nem foglalkozik senki.) Szükség van egy szállításszervezőre, aki a kimenő áru mozgását leszervezi. Szükség van pontos és megbízható készletinformációkra, havi és éves leltározásra, ami mind idő- és élőmunka igényes feladat. A beérkező árukat szét kell szedni és be kell vételezni cikkek szerint (élőmunka, idő). A kimenő árukat össze kell válogatni, esetenként felcímkézni, használati útmutatót mellérakni, egyedileg biztonságosan becsomagolni (élőmunka, idő). Nem biztos, hogy minden elsőre sikerülni fog, amiből vevői elégedetlenség származhat, ami az interneten nagyon gyorsan és kíméletlenül terjed.. A létrehozott infrastruktúra, az alkalmazott emberek költsége rugalmatlan! Akkor is terheli a vállalkozást, amikor a forgalom és az árbevétel alacsony. Ez pedig minden induló vállalkozásra jellemző a legnehezebb kezdeti időszakban, és a szezonalitás miatt a későbbiekben is. Emiatt a logisztikából fakadó költségeket nehéz tervezni és beépíteni az eladási árba. Egy jó üzletember, akinek nagyon jó ötlete és érzéke van a webáruház működtetéséhez, nem feltétlenül logisztikai szakértő is egyben. Ezért valószínűleg drágábban fogja üzemeltetni a rendszert, mintha szakemberek kezébe adná.

Miért érdemes az iLogistic-nak kiszervezni webáruháza raktározási feladatait?

  online áruházak Pontos, megbízható készletkimutatásokat kap számtalan kényelmi szolgáltatással, amelyek révén elkerülheti (vagy felfedezheti és leépítheti) az elfekvő készleteket, optimalizálhatja a beszerzési megrendeléseket. Tervezheti és ütemezheti az áru be-, és kiszerzését.. Adjuk a berendezett raktárterületet, a képzett személyzetet, a logisztikai tudást. Önnek mindig csak annyit kell fizetnie, amennyi helyet vagy élőmunkát ténylegesen igénybe vesz. Összeszedjük, felcímkézzük és igény szerint csomagoljuk a megrendeléseket. Adunk egy professzionális készletgazdálkodási szoftvert, ami segít a készletek pontos követésében, beszerzési előrejelzések és elfekvő készlet jelentések elkészítésében. A logisztikai költségek pontosan tervezhetővé és kalkulálhatóvá válnak. Hiba nélkül, gyorsan és hatékonyan szolgáljuk ki a megrendelőit. Ez építi a vállalkozás esélyeit a piacon. Képesek vagyunk megteremteni a szükséges szintű kapcsolatot az iLogistic logisztikai szoftvere, valamint az Ön által használt webáruház szoftver és vállalatirányítási szoftver között az adatcsere egyszerűsítése és biztonságosabbá tétele érdekében.

Miben tudunk többet nyújtani a webáruházak raktározásában, mint mások?

 • Termékadatbázis létrehozás: Az Ön vállalati folyamataihoz igazodva automatikusan, félautomatikusan vagy kézi adatrögzítéssel létrehozzuk és karbantartjuk az Ön által használt termékadatbázist, az Ön által kért tartalommal.
 • Beszerzési megrendelés koordinálás: Pontos készletkimutatásunk alapján mindig követni tudja az elfekvő készletek alakulását, a fogyások időbeliségét, illetve az egyes cikkelemek időbeli sorsát. Igény szerint rendszeres javaslatot készítünk a fogyások alapján az utánrendelések feladására, készletfeltöltésre.
 • Áruátvétel: A raktárunkba érkező árut pontos mennyiségi és minőségi ellenőrzés alapján átvesszük, bevételezzük és elhelyezzük. Ha különleges átvételi igénye van (termékenkénti vonalkód beolvasás stb.), akkor azt megoldjuk.
 • Árumegőrzés: Pormentes, tiszta raktárunkban tároljuk a készleteit a kiszállításig. 100%-os készlet garanciát vállalunk és természetesen rendelkezünk megfelelő biztosítással is nem várt események bekövetkeztére.
 • Megrendelés menedzsment: Akár Öntől, akár az Ön ügyfelétől érkezik a megrendelés, azt képesek vagyunk napi 24 órában fogadni. Rendszerünkben követni tudja a beérkezett megrendelések pillanatnyi állapotát.
 • Kapcsolódó szolgáltatások: Kívánsága szerint képesek vagyunk megoldani a legkülönbözőbb árukezelési igényeket. A megrendelői igény alapján a kért cikkeket összeválogatjuk, felcímkézzük, összeállítjuk, átcsomagoljuk, rendezzük, vonalkód beolvasással listázzuk stb.
 • Csomagolás: A termékek jellegének és a megrendelő igényének megfelelően szakembereink mindig a leghatékonyabb csomagolási eljárás kiválasztásával biztosítják, hogy az Ön áruja épségben, biztonságosan célba érjen.
 • Ellenőrzés: Több szintű ellenőrzési rendszerünknek köszönhetően vállaljuk, hogy mindig a kért cikkeket, a kért mennyiségben, a kért helyre továbbítjuk. Számunkra csak a 100%-os teljesítés az elfogadható.
 • Dokumentáció kezelés: A megrendelés mellé természetesen szállítólevelet csatolunk, igény esetén számlát nyomtatunk, sőt az utánvét kezelését is vállaljuk. Egyedi kérésre más, az Ön által átadott dokumentumot is a csomag mellé csatolunk. (Magyar nyelvű használati utasítások, leírások, hatóság által előírt dokumentumok stb.)
 • Kiszállítás: Egyedi megállapodásunk alapján gondoskodunk a megrendelt áruk kiszállításáról vagy átadjuk az Ön által megbízott szállítmányozónak.
 • Informatikai támogatás: Tevékenységünket egy professzionális logisztikai szoftver támogatásával végezzük. Szakembereink Önökkel együttműködve készek megteremteni a feladat ellátásához szükséges kapcsolatot a rendszereink között. (Cikktörzs mozgatása, készletek követése, megrendelés átvétele, számlázás, riportok stb.)
 • Személyes kapcsolat: Call-centerünkben dolgozó, ügyfélhez kötődő belső munkatársunk e-mailben és telefonon egyaránt elérhető és segítségére van kérései teljesítésében.
 • Szoftveres támogatás: Szoftverünket az elmúlt 10 év során folyamatosan fejlesztettük ügyfeleink igényei és a napi munka tapasztalatai alapján. A szoftver a normál készletnyilvántartási funkciók mellett a folyamatainkat is meghatározza, ennek során több ponton ellenőrzi is. Ügyfeleink számára különböző szintű belépést tudunk biztosítani az egyszerű listalekérdezéstől a közvetlen adatbázis-hozzáférésen át akár a megrendelés-bevitelig.
online áruházak Az iLOgistic a raktári logisztikán belül a munkaigényes, nagy pontosságot kívánó feladatok megoldására szakosodott vállalat. Webáruházlogisztikai szolgáltatásainkat 10 éves széleskörű logisztikai tapasztalatunkra építettük fel. Az iLogistic célja, hogy a webáruház tulajdonosok az árukezelés, szállítás szervezése helyett az üzletre tudjanak koncentrálni. Ha felkeltette az érdeklődését ez a kis információs anyag, akkor keressen minket e-mailben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén. Segítünk felmérni az Ön valós problémáit, és azután igyekszünk megtalálni a legjobb megoldásokat. Honlap: www.ilogistic.hu | E-mail: [email protected] | Mobil: +36 30 356 9246