< Fulfillment | Blog | ZOYA: Márkaépítés a nulláról Vállalkozói tapasztalatok a divatiparban

ZOYA: Márkaépítés a nulláról
Vállalkozói tapasztalatok a divatiparban

Mi is az a Zoya? Milyen lépési/ folyamatai vannak egy divatmárka indításának? Egyik kedves ügyfelünk megosztotta velünk tapasztalatait a témában.

Vállalkozóvá válás

Szerencsés Dóri a ZOYA sport tulajdonosa, közel 10 éve tartó vállalkozói létét is a divatiparban kezdte, mint társtulajdonos. Kisebb alkalmazotti kitérő után újra bele vetette magát a vállalkozói világba, hiszen megalapította Book4Hostess ügynökségét. Kemény munkával felfuttatta ügynökségét, mely már éves szinten 200 milliós forgalmat bonyolít. Ennek ellenére újabb kihívásokra vágyott és belevágott üzlettársával egy nulláról induló sportruházati márka indításába. Ezen vállalkozása már két éve hódítja a divatipar prémium szegmensét.

ZOYA különlegessége

ZOYA egy kifejezetten prémium ruhamárka, mely magas minőségű anyagokat és innovatív gyártási technikákat alkalmaz. A márka neve a görög „Zoé” névből ered, amely életet jelent, ezzel is kifejezve a márka dinamikus és életteli jellegét. Maga a név is azt tükrözi, hogy ez egy igazi szerelemprojekt.

Ruházati termékeik 3D kötőgéppel készülnek, varrásmentesek, mely technológia akkoriban csak külföldi gyártással volt elérhető. Kínálatuk 25 féle termékből áll, melyek több színben és méretben állnak rendelkezésre.

Online jelenlét és marketing kihívások

A prémium minőségű sportruházati piacon való érvényesülés nem könnyű feladat, az egyik legnagyobb kihívás a brand pozícionálása volt, különösen egy telített piacra való belépéskor az olyan nagy nemzetközi platformok mellett, mint például az About You.

Belátták, hogy márkaépítés és a marketing terén a közösségi média (FacebookInstagram) már nem elegendő a célközönség eléréséhez, így a TikTok és az influencer marketing, ami különösen fontos a divatiparban, már a részét képzik az online jelenlétüknek. Bár a piacon sok a versenytárs, a megfelelő influencerek bevonása nagy mértékben hozzájárulhat a márka ismertségének növeléséhez.

Prémium márka lévén nagy hangsúlyt fektettek a minőségi reklámanyagok, képi és videós tartalmak készítésébe is. Termékeik csomagolása terén is a maximalizmusra törekednek, hiszen és saját márkájuk logójával ellátott díszcsomagolásban kerül feladásra minden egyes termékük.

Eszenyi Eszter nfluencer ZOYA sport

Tudatos logisztikai megoldások

ZOYA sport kezdetektől fogva kiszervezett logisztikával működik, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást nyújthassák ügyfeleiknek. Minden téren a profizmusra törekednek, ezért nem is volt kérdéses számukra, hogy tapasztalt cégre bízzák a logisztikájukat.

Ahogy Dóri korábbi divatmárkájánál, úgy most is cégünk, az iLogistic fulfillment szolgáltatását veszi igénybe. Ez a döntés lehetővé tette, hogy Dóri és csapata a márkaépítésre és a termékfejlesztésre fókuszálhasson.

Az UNAS alapú webshopjukat integrálták az iLogistic rendszerével, ami gördülékeny és hatékony működést biztosít, lehetővé téve a teljes készletkezelést, a zökkenőmentes működést, a gyors, pontos és másnapi kiszállítást.

Minden szolgáltató esetében törekednek a prémium minőségre, hogy minden téren erősítsék, azt a minőséget, amelyet márkájuk képvisel.

Jövőbeli tervek

ZOYA a jövőben a külföldi piacok felé is szeretne nyitni, elsősorban a környező országokban. nem tervez világmegváltó lépéseket, hanem normális léptékben szeretnének növekedni és egyre szélesebb körben jelen lenni.

ZOYA sport története inspiráló példa arra, hogyan lehet egy szenvedélyből sikeres vállalkozást építeni. A márka továbbra is elkötelezett a minőség, az innováció és az ügyfélkiszolgálás iránt, és biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben még sokat fogunk hallani róluk.

Ha szeretnél többet megtudni a ZOYA márkaépítéséről és Dóri vállalkozói tapasztalatairól, hallgasd meg az iLogistic Podcast legújabb adását, melyben Csereklyei Bálinttal beszélgetnek a márkaépítés folyamatairól.

Ha szeretnél divatos és egyben kényelmes ruhákban edzeni vagy a hétköznapokon is örömmel viselnéd a ZOYA ruhamárka prémium darabjait, az alábbi linken eléred a webshopot: https://www.zoyasport.com/