Gyakori kérdések

Az iLogistic egy logisztikai cég, tehát szállítással foglalkozik?

  • A logisztikán belül a szállítás, szállítmányozás egy részterület, amely az áruk „A” pontból „B” pontba juttatását végzi. Az iLogistic elsődlegesen a raktár-logisztika területén nyújtja szolgáltatásait. Ettől függetlenül segítünk megoldani partnereink szállítmányozási problémáit is lehetőségeink keretein belül.

Ezek szerint az iLogistic raktárterületet ad bérbe?

  • A raktárlogisztikai tevékenységnek valóban része az áruk tárolása, és vannak olyan cégek, akik kifejezetten nagy tömegű áru elhelyezésére szakosodnak. A raktárlogisztika ennél jóval bővebb kínálatot nyújt, például ide tartozhat az áruátvétel, árukiadás, komissiózás, egységrakományképzés, átcsomagolás stb. Mi inkább a sokrétű raktári szolgáltatásra helyezzük a hangsúlyt, az áru biztonságos tárolása ennek csak része.

Mit jelent a precíziós logisztika?

  • A precíziós logisztika az a tevékenységforma, ami az iLogisticot megkülönbözteti más raktárlogisztikával foglalkozó cégektől. Napi tevékenységünk során az átlagos szolgáltatási szintnél jóval többet nyújtunk partnereinknek, mert egy szigorúan szabályozott folyamat keretei között történik az árukezelés. És amíg más cégeknél bontatlan raklapokat vagy egységcsomagolásokat kezelnek, nálunk a legkisebb egység az, amit a partnerünk meghatároz.

Mit jelent a 100%-os készletgarancia?

  • Az iLogistic egy szigorúan szabályozott és informatikailag támogatott rendszerben dolgozik. Pontosan tudjuk, hogy miből mennyit veszünk át, adunk ki, tartunk készleten. Ezt valós időben dokumentáljuk, ezért mindig képesek vagyunk elszámolni a megbízóink felé.

És ha eltűnik valami?

  • Időről-időre eljutnak hozzánk a piacról hírek arról, hogy egyes szolgáltatóknál az áru „leesik a kamionról”, vagy a raktárban egy megnyitott egységcsomag tartalma „elpárolog”. A mi csapatunk állandó, régóta együtt dolgozó munkatársakból áll, akik minden tekintetben felelősen kezelik megbízóink áruit. A dolgok nálunk nem szoktak „elveszni”.

És ha mégis történne valami váratlan esemény?

  • Ennek a lehetőségét igyekszünk a minimálisra csökkenteni technikai és humán erőforrásokkal egyaránt. A nagyon váratlan eseményekre megfelelő biztosításokkal rendelkezünk.