< Fulfillment | Blog | Okos árképzés: Így függ össze a logisztikai költség és az árazás!
Okos árképzés ilogistic blog

Okos árképzés: Így függ össze a logisztikai költség és az árazás!

Az okos árképzés egy kereskedelmi cég esetében a siker egyik legfontosabb kritériuma. A profit érdekében az árazásnál számos tényezőt figyelembe kell venni – többek között a logisztikai költséget is. 

De vajon miért játszik kulcsszerepet az árazásban a logisztika, és milyen automatizált árazási rendszer segíthet neked abban, hogy a lehető legjobb árazási döntéseket hozd meg?

Fókuszban az árstratégia

A logisztikai költségekre is hatással van többek között az infláció, az emelkedő üzemanyag árak. Webáruházak életében komoly költséget jelent a beérkező áruk és a kimenő csomagok szállítási költségei. Ezek növekedésével a legtöbb esetben a termékek árstratégiáján is változtatni kell. Kiszállítási árak és a termékek árának növelésében meg kell találni a megfelelő egyensúlyt.  

Termékek árazása
Kihagyhatatlan lépés

Amikor tehát egy vállalkozás a kiszállítás díjairól, termékei áráról hoz döntéseket, a fogyasztói és piaci igényeket is figyelembe kell vennie, illetve kalkulálnia kell a felmerülő egyéb logisztikai költségekkel is. (pl. raktározás, munkaerő, csomagolóanyagok)

Célszerű tehát megállapítani egy olyan optimális árat, szintet, ami a kereskedőnek és a vevőnek is megfelelő lehet. 

Logisztikai költségeid hatékony csökkentésére megoldás lehet a fulfillment, de tudunk megoldást arra az esetre is, mikor a termékeid árazásában szeretnél biztosra menni. 

Automatizált árazási segítség a PriceKit-től 

Ármódosítás

Az optimális ár meghatározásában segíthet téged partnerünk, a magyar fejlesztésű PriceKit. Egy olyan szoftveres árazás támogató megoldásról van szó, amely az árazás idő- és költségigényes feladatának jelentős hányadát leveszi a kereskedő válláról.

A PriceKittel könnyebben átláthatod a teljes piacot és pontosabb, gyorsabb árazási döntéseket hozhatsz.

  • Automatizáltan gyűjti az adatokat a konkurencia árairól, valamint készleteiről. 
  • Akár termék szinten is lehetőséged van különböző árpozíciókat meghatározni a PriceKittel, amit számos webshop rendszerrel azonnal összekapcsolhatsz.
  • Olyan alternatív kategóriákat vagy termékeket is felkutat neked, amelyek esetleg elkerülték a figyelmedet, vagy amiket szinte lehetetlen lett volna megtalálni a versenytársak ajánlatainak útvesztőjében.

Ne hagyj profitot a piacon, ismerd meg részletesen a PriceKitet és az automatizált árazás előnyeit.

ÉRDEKEL a PriceKit, az automatizált árazás