< Fulfillment | Blog | 5 tényező, amire mindig ügyelj a Black Friday kampányodnál!
Black friday kampány ilogistic

5 tényező, amire mindig ügyelj a Black Friday kampányodnál!

A Black Friday nagyszerű lehetőséget nyújt webshopod bevételének növelésére, feltéve, ha okosan tervezed meg a kampányod. Partnerünk, a PriceKit segítségével összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amire érdemes odafigyelni a Black Friday időszakában. 

1. Ne hagyd figyelmen kívül a Black Friday-t

A webáruházak többségének a gondosan megtervezett árakció és a kreatív kampány sok új vásárlót, feliratkozót, elkötelezett ügyfelet, későbbi potenciális vevőt hozhat.

Első lépésként tekintsd át, hogy mely termékek vagy szolgáltatások árát csökkentheted nagyobb arányban (például 30-40 százalékkal) úgy, hogy még a hirdetési költségekkel együtt is hasznod maradjon rajta. Ha kevés ilyen árucikked van, és számításaid szerint nem tudsz látványos árengedményt adni, akkor plusz szolgáltatással, ajándékkal, ingyenes kiszállítással, kedvezménykuponnal promotáld az akciót.

A legfontosabbak: egyrészt messziről kerüld el a kamuárazást! Másrészt pedig ne próbálj vevőcsalogatóként bedobni nem létező vagy raktárkészleten nem lévő termékeket.

Ha mégis úgy döntesz, hogy idén távol maradsz a Black Friday akcióktól, akkor is  ajánlott felépíteni egy, akár még a Black Friday-nál is sokkal ütősebb, sokkal kreatívabb kampányt!

2. Legyen menetrend!

Tervezz: a kampányt érdemes lépésről lépésre felépíteni, az akcióról való kommunikációt pedig kb. 2-3 héttel a Black Friday előtt elindítani.

A terv legfőbb pontjai:

  • Szerepeljenek benne az akcióban érintett termékek. Kalkulálj: mennyiért adod majd, mennyi a beszerzési ár, mekkora profitod lesz rajta, mekkora a kiszállítás költsége, mekkora büdzsével hirdetsz és milyen felületeken, milyen lesz terveid szerint a hirdetési kiadások megtérülése (a hirdetési kampányból származó bruttó bevételt oszd el a hirdetések teljes összegével)?
  • Találd ki a legfőbb üzenetet, vagyis azt, hogy mit akarsz elmondani a látogatóidnak, a vásárlóidnak.
  • Készíts poszttervet a social mediára.
  • Amennyiben van rá lehetőség, készíts/készíttess külön landing page-et a Black Friday kampányodhoz. 

3. Informáld megfelelően a látogatóidat

Online vásárlás

Termékinformációk: Írj pontosan és érdekfeszítően az egyes termékekről, és mindegyiknél szerepeljen fotó. Tüntesd fel a terméktulajdonságokat, lehetőség szerint kapjanak helyet az oldalon terméktesztek, értékelések és akár kapcsolódó terméket is.

Vásárlói információk: Egyértelműen legyen ott, hogy mettől meddig élnek az ajánlatok, mire vonatkoznak, összevonhatók-e a kedvezmények, van-e alsó vagy felső vásárlási limit.  Írd le pontosan a vásárlás menetét, a fizetési lehetőségeket, a kiszállítási módokat.Tüntesd fel, hogy probléma esetén kihez fordulhat a vevőd, milyen elérhetőségeken tudja felvenni veled vagy munkatársaiddal a kapcsolatot.

Mutass információt a készletről is – ehhez hasznos segítséget nyújt a PriceKit árazást és árazi döntést támogató, egyszerűen használható rendszere.

4. Gondolj a technikai háttérre, a humán erőforrásra

Black friday elemzés

Mielőtt belevágsz egy Black Friday akcióba, biztosnak kell lenned abban, hogy bírni fogja-e a szerver a megnövekedett terhelést, rendesen felkészítetted-e technikailag az oldaladat a Black Friday-re, megfelelő-e honlapod/webshopod betöltési sebessége.

Arra is készülnöd kell, hogy az ügyfélszolgálatra fokozott terhelés hárul majd: 0-24 órában szükség lesz rád és a kollégáidra, hogy a közösségi oldalakon, e-mailben és telefonon is a vásárlók rendelkezésére állhassatok. 

5. Árazás automatizálva

Elképesztő mennyiségű időbe és energiába telhet, ha termékenként, manuálisan próbálod megoldani az árazást és készletfigyelést… Ma már szerencsére rendelkezésedre állnak olyan automatizált rendszerek, mint a PriceKit, amely mesterséges intelligenciát alkalmazva pásztázza a piacot, és automatizáltan gyűjt adatokat a versenytársak árairól és készleteiről. Emellett felkutatja neked az olyan alternatív kategóriákat vagy termékeket is, amik esetleg elkerülték a figyelmedet, vagy amiket szinte lehetetlen lett volna megtalálni a konkurens ajánlatok útvesztőjében.

A PriceKit árazás támogató alkalmazással különféle árazási stratégiákat határozhatsz meg akár termékszinten is. Például lehetsz a legolcsóbb, maradhatsz egy meghatározott ársávban, vagy pontosan beállíthatod, hogy egy bizonyos versenytársnál vagy a piaci átlagárnál hány százalékkal legyél olcsóbb vagy drágább.

Online eladás blackfriday

Automatizált árazási segítség a Black Friday alatt is!

Ha november 30-ig regisztrálsz a PriceKiten, akkor éves hűségidő választása esetén 2 hónapot ajándékba kapsz, vagyis 12 hónapig 10 hónap áráért használhatod a PriceKitet. 

További előnyök: 

– automata termékpárosítás 100 db ingyenes kredit PRO csomag rendelés esetén

– prémium ügyfélszolgálat

Okos árazás, nagyobb profit: kattints a PriceKit weboldalára, és tudd meg, hogyan teheted pofonegyszerűvé az árazást és a készletfigyelést!