Szeretnénk az idei évben is bemutatni nektek az előző évünkben elért eredményeinket és a 2022-es évünk terveit. Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a 2020-as évben eltervezett célkitűzéseinket teljes mértékben sikerült túlszárnyalnunk. 

2021-es évünk olyan mértékű növekedést hozott, mely minden korábbi álmunkat felülmúlta. 2020-as kezdésünkhöz képest mára már megnégyszereztük kollégáink számát annak érdekében, hogy ügyfeleink vásárlói a megszokott minőségben és mindig időben megkapják rendeléseiket. Munkatársaink számának növekedését az ügyfeleink számának duplázódása és a feladott csomagok számának négyszereződése indokolta. Ennek köszönhetően 2021-ben hónapról hónapra döntöttük meg az árbevétel és csomagszám rekordjainkat. Mindezek mellett a tavalyi évben újabb raktárral bővültünk, mely plusz 8000 polcnégyzetméternyi területet jelent, ami nagyságrendileg 150-200 ügyfél termékeinek biztosít majd helyet a jövőben. Már csak az lesz a kérdés, hogy ez a terület vajon meddig lesz elegendő ilyen mértékű növekedés mellett? 😊 Itt azt is meg kell említenem, hogy mára már ennek a raktárnak a háromnegyedét meg is töltöttük cégekkel és termékeikkel. Raktárunk bővülése mellett a szolgáltatásaink bővítésével sem álltunk meg, hiszen 2021-ben megnyitottuk első saját csomagpontunkat Budapesten, ahol az ügyfeleink webáruházában leadott rendelések már aznap átvehetőek. Változásaink felsorolása itt még nem ér véget, hiszen raktárkezelő rendszerünk is számos új funkcióval és integrációkkal is bővült, hogy szoftver területen is minden felmerülő igényt ki tudjuk elégíteni.

Nézzük meg kicsit részletesebben, hogy mi is történt cégünkkel 2021-ben, amelynek köszönhetően a 2022-es évre merünk jóval nagyobbat álmodni és még magasabb célokat kitűzni!

2020 

Abban az időben még azt gondoltuk, mikor leendő ügyfeleinket vezettük körbe raktárunkban, hogy a létező legmeggyőzőbb és a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani azok számára, akik fulfillment céget keresnek, de erre az elképzelésünkre jócskán sikerült rácáfolnunk 2021-es évben végbement fejlődésünkkel. Természetesen azt is el kell mondjam, hogy nem állunk meg ennél a szintnél! 😊

2021 

Ahogyan már a bevezetőben is említettem, óriási mértékű növekedést értünk el a korábbi éveinkhez, ráadásul a kitűzött céljainkhoz képest is. Kollégáink száma több, mint négyszeresére növekedett, ami azt is jelenti, hogy fokozatosan nőtt az elvégzendő munkák, szerződött ügyfeleink és feladott csomagok száma is. Ahhoz, hogy ezt a növekvő tendenciát a tőlünk megszokott kiváló minősében ki tudjuk szolgálni szükségünk volt raktárterületünk növelésére, szolgáltatásaink fejlesztésére, raktári kollégáink hatékony munkájára és az irodában dolgozó kollégák számának bővítésére is. 2020-as évünkhöz képest bővítettük csapatunkat HR és marketing területen is.

Fulfillment szolgáltatóként a kiküldött csomagok száma az a mérce, mely igazán mutatja cégünk hatékony működését. 2019-ben feladott csomagjaink számát 2020-ban óriási elégedettségünkre sikerült több mint a két és félszeresére növelnünk, de 2021-re hihetetlen nagy ugrással azt a számot megdupláztuk. Ebből kifolyólag nagy büszkeséggel szeretnénk bemutatni nektek az alábbi diagrammunkat, melyen láthatjátok 2019-2020-2021 és 2022-es csomagszámaink alakulását.

ilogistic diagram

Csomagszámaink folyamatos növekedése olyan tendenciákat mutat, melyek fényében 2022-es évünkben szeretnénk megduplázni 2021-es számainkat. Mindezek mellett szeretnénk megosztani veletek másik büszkeségünket is egy diagrammon, melyen árbevételünk növekedését láthatjátok havi bontásban.

ilogistic diagram

Fulfillment raktárunk 2021-ben

2020-ban raktárterületünk összesen 2000 négyzetméternyi területet ölelt fel, melyet 2021-ben folyamatosan bővítettünk. Új raktárunk 2200 négyzetméter, egy légtéren, melyben kétszintes polcrendszert építtettünk ki. Ennek köszönhetően alakult ki az összesen 8000 polcnégyzetméternyi további területünk.

Ezen a 8000 polcnégyzetméteren nagyságrendileg 200 új ügyfél befogadására leszünk képesek. Raktárunk ezen területének háromnegyedét már megtöltöttük termékekkel, így az idei évre újabb területi bővülésünk várható. 😉

 

Csomagpont aznapi átvételi lehetőséggel

2021-es évünkben még nagyobb hangsúlyt fektettünk a szolgáltatásaink fejlesztésébe, az általunk kínált lehetőségek bővítésébe. A mai rohanó világban be kellett látnunk, hogy sok esetben a megrendelők számára nem elegendő a másnapi kiszállítás, gyorsabb megoldásokra is szükségük van. Ebből kifolyólag a tavalyi évben megnyitottuk Budapesten első saját csomagpontunkat. A kilencedik kerületben található csomagpontunkon ügyfeleink webáruházában megrendelt termékek aznapi átvételére nyílik lehetőség. Leszerződött ügyfeleink 13 óráig leadott rendelései már aznap, 15 órától átvehetőek. (Csomagpontunk címe 1095 Budapest, Boráros tér 7. Dunaház Üzletközpont.)

Csomagpontos szolgáltatásunk egyre népszerűbb, a bevitt csomagjaink száma folyamatosan nő, az aznapi átvételek aránya pedig meghaladja az 60%-ot. Folyamatosan bővítjük a csomagpont adta lehetőségeket, így az aznapi átvétel mellett showroom megjelenést is biztosítunk ügyfeleinknek. Így átvételi pontunk bemutatóteremként is funkcionál, az ott található kirakatokban elhelyezhetőek a termékek. Hiába nyernek egyre nagyobb teret a webáruházak, azért még sokan szeretik látni, megfogni az adott terméket, amire showroom-unk kiváló megoldást nyújt. Megjelenési lehetőség nagyobb anyagi befektetések nélkül, akár az induló webáruházaknak is.  

2021 évünkből néhány nagyobb ügyfél, akik hozzájárultak csomagszámaink növekedéséhez

 

Játéksziget

Játéksziget

Új raktárunk első és egyben legnagyobb ügyfeleink egyikeként érkeztek cégünkhöz. Termékeik bevételezése folyamatosan zajlott, miközben a teljes polcrendszerünk kiépült. Offline és online áruházzal is rendelkeznek, mi webáruházuk rendeléseit kezeljük közel 10.000 termékükkel polcainkon. Tavalyi évben saját tervezett rendelési mennyiségeiket is sikerült túlszárnyalniuk, ezzel nekünk is feladva a leckét, hogy szezonban is tartani tudjuk a vállalt szállítási határidőket.

 

Shell együttműködés

iLogistic shell

Webáruházak logisztikája mellett project jellegű megbízásokat is vállalunk. Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a Shell rolleres kampánya volt a tavalyi évben. Az ilyen jellegű megbízásoknál szerződést követően a megegyezés szerinti időintervallumban vállaljuk az adott termékek csomagolási és feladási feladatait. Az adott kampányra létrehozott webáruházban lehetett leadni a rendeléseket a termékekre, melyek kiszállítása az akció ideje alatt folyamatosan zajlott.

 

 

 

 

 

Challenge termékcsalád – Mankershop

Manker Shop iLogistic

2021-es év óriási növekedése nem csak cégünkre, hanem több ügyfelünkre is igaz volt. Az egyik legkiemelkedőbb növekedést a Mankershop hozta, akik prémium szépségápolási cikkeik mellett piacra dobták legújabb Challenge fogyókúrát segítő termékcsaládjukat. Termékeik sikeressége folyamatos csomagszámnövekedést eredményez. 2020-as indulásuk óta kiszervezett logisztikával dolgoznak, tudatosan, hiszen idejüket inkább rendelésszámaik növelésére és termékkínálatuk bővítésére szeretnék fordítani.

 

 

Lambda – Navalla.hu

Polcrendszer ilogistic

Új raktárunkba kerülő másik nagy ügyfelünk a Lambda System Kft, akiknek világítástechnikai webáruházának 150 raklapnyi termékét helyeztük el raktárunkban. Raktárkezelő rendszerünkkel való összekapcsolásukat vállalatirányitási rendszerükkel való összeköttetéssel valósítottuk meg. Termékeik között számos törékeny is található, melyek csomagolása fokozott odafigyelést igényel. Tavalyi évben olyan minimális törésarányt sikerült náluk elérnünk, amit korábban más szolgáltatóiknak soha. Termékeik hazai és nemzetközi kiszállítása is zökkenőmentesen üzemel raktárunkból.

 

 

Raktárkezelő rendszerünk – ilogistic.eu

2020-as bevezetése óta folyamatosan azon dolgozunk, hogy raktárkezelő rendszerünk minden ügyfelünk igényeinek megfeleljen, a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani számukra. Számos új funkcióval bővítettük ilogistic.eu oldalon elérhető raktárkezelő rendszerünket, melynek köszönhetően nem csak ügyfeleink kéréseinket tudunk megfelelni, de saját kollégáink munkáját és hatékonyságát növelve tudjuk teljesíteni a napi szinten beérkező rendeléseket. 2021-es évben fő célunk volt, hogy egyre több webáruház tulajdonos számára tudjunk gyors csatlakozási megoldást nyújtani, hogy a rendszereink összekapcsolásával automatikussá válhassanak a folyamatok (rendelésszinkron, készletkezelés) Ezen az elven haladva a tavalyi évben woocommerce, shoprenter és unas integrációkat is elérhetővé tettük. Mindezek mellett nézzünk néhány fontosabb fejlesztésünket a tavalyi évből:

  • több webáruház kezelése egy felületen
  • csomagtermékek kezelés
  • variáns termékek kezelése
  • szériaszám kezelés
  • és lejárati dátum kezelés

 

2022-ben merünk még nagyobbat álmodni

Az idei évre még nagyobb mértékű növekedést, számos fejlesztést és újítást tervezünk, hogy még kiemelkedőbb szolgáltatás csomaggal tudjuk kiszolgálni jelenlegi és leendő ügyfeleink igényeit. Nézzünk ezek közül párat, a többit pedig az év folyamán osztjuk majd meg veletek. 😊

 

Raktárkezelő rendszerünk fejlesztései

Jelenleg is már számos igényt kielégít, de folyamatosan tartani szeretnénk a lépést a legújabb trendekkel, így újabb és újabb funkciókkal, integrációkkal tervezzük fejleszteni rendszerünket. Integrációk tekintetében az idei évre kitűzött céljaink: Shopify, MPL és Packeta.

iLogistic csomagpont

Jelenlegi, boráros téri csomagpontunk mellett tervezzük újabb átvételi pontok kiépítését, hogy minél több ponton tudjuk személyes átvétellel kiszolgálni ügyfeleink megrendelőit. Csomagpontjainkon a showroomok sikerességén felbuzdulva tervezzük bevezetni a helyszíni értékesítést, így majd a közvetlenül betérő vásárlók már helyszínen is kiegészíthetik megrendelésüket a kirakatban található termékek egyikével.

 

Szállítási határidők

A mai rohanó világban, a folyamatosan növekvő webáruház számoknak köszönhetően egyre jobban fokozódik az igény a csomagok minél gyorsabb kiszállítására. Ebből kiindulva több elképzelésünket is tervezzük megvalósítani, melynek célja a szállítási idők rövidítése.

Köszönjük minden ügyfelünknek, akik minket választottak a tavalyi évben és hozzájárultak növekedésünkhöz! Részünkről mindent megteszünk, hogy az idei évben is tartani tudjuk a növekedésünk mértékét és kiváló szolgáltatást nyújtsunk minden jelenlegi és jövőbeni ügyfelünk és megrendelőik számára. Kövessétek weboldalunkat és közösségi felületeinket, ahol folyamatosan tájékoztatunk benneteket legújabb szolgáltatásainkról és fejlesztéseinkről!